tiistai 9. joulukuuta 2014

Aino ja Aura Kajaniemi Galleria Patinassa

TUO LÄHELLÄ on näyttely, jossa äidin ja tyttären teokset kohtaavat.
Aino Kajaniemen kuvakudoksissa viiva, kudos ja materiaali rakentavat pysähtyneitä hetkiä ja vertauskuvallisia ajatelmia elämästä.
Aura Kajaniemi kirjoo helmillä ja langoilla kankaille pieniä fragmentteja, joista voi löytää viittauksia kirjallisuuteen ja historiaan. 
 
Heidän teoksiaan yhdistää herkkyys, sarjallisuus ja kerronnallisuus sekä hidas, käsin tekemistä arvostava toteutus. Kummankin teoksissa esiintyy usein myös ihmishahmo sekä tekstiilin traditioon liittyvä ornamentillisuus. Tässä näyttelyssä on esillä myös muutama yhteistyössä valmistettu teos.
Tekniikat, kudonta ja kirjonta ovat suoraan käsityön traditiosta. Heidän teoksiensa lähtökohta on kuitenkin vapaan taiteen estetiikassa siten että käsityön osuus on tunnustettu ja merkityksellistä.

TUO LÄHELLÄ voi löytyä ihmisen läheltä, omasta itsestä, perheestä, ystävistä, ympäristöstä tai intiimiydestä: asioiden lähelle meneminen vaatii keskittymistä ja itsensä kohtaamista. Globaalin maailman kriisejä seuratessa meillä on tähän oikeus ja tämä pysähtyminen lisää ymmärrystä sekä antaa voimia. 

Näyttely on esillä 5.12.2014-7.1.2015. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti