maanantai 30. lokakuuta 2017


Minna Lenfeldovan näyttely Rajapinnalla Galleria Patinassa
4.11.-5.12.3017


Galleria Patinan marraskuun taiteilijan Minna Lenfeldovan näyttelyn teema ja nimi Rajapinnalla on syntynyt ajatuksista ja kokemuksista, joita hän on kohdannut työskennellessään turvapaikanhakijoiden kanssa.
Kärsivällisyyden ja turhautumisen raja, särkymisen raja, valtioiden raja, toivon ja odottamisen raja…rajapintoja on paljon. Mikä antaa toivoa ja uskoa rajalla olemiseen, odottamiseen ja tyhjän päälle astumiseen? Pettymyksen ja uudelleen rakentamisen rajan tavoittelu on välillä musertavaa, rajalla oleminen on luopumista ja toivon rippeiden kiinnipitämistä. Luopuminen on sekä vastenmielistä että välttämätöntä. Luopuminen ja rajapintojen kohtaaminen on prosessi, joka elää ja vaikuttaa rajalla olevassa pitkän matkaa tulevaisuuteen.
Rajapinnalla-näyttelyn maalauksissa Lenfeldova käy läpi luopumisen tuskaa, kasvua ja uuden mahdollisuuden alkua. Maalaukset ovat kuin palapelin paloja tunteista ja hetkistä.

Minna Lenfeldovan maalauksissa tunne rakentuu väreistä, kerroksellisuudesta ja viimeisenä muodoista. Hän on kiinnostunut abstraktin ja kerronnallisen taiteen välimaastosta, jossa katsojalle annetaan viitteitä tunteesta tai maalauksen tarinasta, mutta osa jätetään kerroksien alle katsojalle ratkaistavaksi ja koettavaksi.

Avajaisia vietämme perjantaina 3.11. klo 18
Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti