maanantai 3. syyskuuta 2018

KOLORYHMÄ 37 vuotta
Galleria Patina 8.9. - 31.10.2018

 
Historia: Kuten nimikin ilmaisee, Koloryhmä on saanut alkunsa Konginkankaan Käpykolosta. Siellä, elokuvaohjaaja Mikko Niskasen erämaa-ateljeessa pidettiin kesällä 1981 kuvataideleiri. Järjestäjänä oli silloisen Keski-Suomen läänin taidetoimikunta ja opettajina olivat taiteemme huippunimet Ulla Rantanen ja Jaakko Sievänen. Kurssilaisten innostus oli niin suuri, että osa heistä päätti jatkaa yhdessä maalausharrastustaan. Koloryhmä syntyi!
Vuosien varrella taiteilija Erkki Hirvelä on ollut sekä ryhmän jäsen että ryhmän taiteellinen johtohahmo.  Myös äskettäin edesmenneellä vaasalaisella akavarellimaalarilla Carl Warghilla on ollut vahva vaikutus kololaisten kehitykseen.
Leirit: Koloryhmän toiminnassa tärkeimpiä ovat yhteiset kokoontumiset. Kahden vuosittaisen viikonlopputapaamisen lisäksi järjestetään yksi viikon mittainen maalausleiri jossain päin Suomea tai ulkomailla. Tärkeitä yhdessä maalaamisen paikkoja kotimaassa ovat olleet Ohtakari Lohtajan edustalla, Ilomantsin Möhkön kylä, Multia ja Korpilahden Putkilahti. Kesällä 2017 kololaiset maalasivat viikon Ruohtulan tilalla Luhangan Tammijärvellä, jonne he palasivat myös seuraavana vuonna. Kesällä 2018 ryhmä maalasi viikon Kirkonmaalla, joka on saari Kotkan edustalla.
Akvarelleja taivasalla: Koloryhmä ei millään tavoin sido jäsentensä tekniikkaa ja tyyliä. Kiinteimmin ryhmää yhdistää kuitenkin akvarelli ja ulkoilmamaalaus. Siksi myös galleria Patinan näyttelyä hallitsevat maiseman keskellä maalatut akvarellit.  - Kololaiset maalaavat yhdessä luonto tärkeimpänä opettajanaan.
Näyttelyt: Koloryhmä järjestää aktiivisesti näyttelyitä. Galleria Patinan näyttelyssä ovat mukana Eila Hokkanen, Mervi Leijala-Marttila, Raili Lappi, Pirkko Tuokko, Hannu Castrén, Jussi Kolari, Ulla Partanen, Ulla Tulonen, Marjo Autio-Hiltunen, Hannele Enervi-Niemelä, Liisa Kovala ja Erkki Hirvelä.
 
Avajaisia vietämme perjantaina 7.9. klo 17
Tervetuloa!


Kehystämö Galleria Patina avoinna
ma-pe klo 10-17
la klo 10-14

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti