maanantai 6. toukokuuta 2019

Taifa la Kesho – Tulevaisuuden Kansakunta -näyttely avataan Kehystämö Galleria Patinassa perjantaina 10.5.2019. Näyttely on tansanialaisen Mufindin orpokylän nuorten ja lasten valokuvanäyttely, jonka ideana on antaa lasten itse kertoa kuvin omasta arjestaan ja elämästään.

Näyttelyprojektin ideoija ja alullepanija galleristi Ella Hirsiaho sai Afrikka -kärpäsen pureman vuonna 1998 ensimmäisellä Tansanian matkallaan ja nyt Hirsiaholla on takanaan useampia Tansanian matkoja.

Hirsiaho vieraili itse tammikuussa Mufindin kylässä ja vei mukanaan Suomesta lahjoitettuja kameroita lapsille, jotta he voisivat kuvata omaa päivittäistä elämäänsä kylässä. Näyttelyn kehystetyt valokuvat myydään hiljaisella huutokaupalla ja kaikki saatava tuotto menee Mufindin lasten hyväksi suomalaisen kansalaisjärjestön Mufindin Ystävät ry:n kautta suoraan orpokylään. Mufindin Ystävät ry on perustettu ennen kaikkea tukemaan lasten koulunkäyntiä, lastenkylää sekä suomalaisen lastentautien erikoislääkärin Leena Pasasen vapaaehtoistyötä hankkeeseen liittyvässä terveydenhoidossa.

Projektia tukemaan on lähtenyt Kehystämö Galleria Patinan lisäksi Jyväskylän kaupunki/ keskustan kehittämishanke, Jyväs-Optiikka, Huoltokukko, Werner Oy, Jyväskylän yläkaupungin yrittäjät ry, Kirjapaino Kari, taiteilija Piia Myllyselkä, K-Market Kymppi, Art Catering Oy, Suomen Saunajuomat Oy ja Tilitalo Aaltonen Oy.

Näyttelyn avajaisia vietämme afrikkalaisissa tunnelmissa perjantaina 10.5. klo 17-19 ja illassa mukana on myös lastenlääkäri Leena Pasanen.

Tervetuloa!


Galleria Patinan näyttelyihin on aina vapaa pääsy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti