maanantai 4. syyskuuta 2017

Animal landscapes 5.8.-6.9.2017
Päivi Latvala ja Louise Charles-Saarikoski
Elokuussa kaksi eläinrakasta naistaiteilijaa tuovat Galleria Patinaan tuulahduksen maaseudun maisemista ja eläimistä.

Eläintaiteilija Päivi Latvala (s.1966) haluaa tuoda nykyaikaisen maaseudun taiteen ystävien lähelle elämänmakuisilla, raikkailla ja tunnelmallisilla maalauksillaan. Tietoisuuden kasvattaminen ja positiivisten tunteiden liittäminen maaseutuun ovat Latvalalle yksi tärkeimmistä syistä maalata ja saada siten äänensä kuuluville. Hänen lehmämaalaukset ovatkin jo löytäneet tiensä viljelijöiden ja sekä suomalaisten että kansainvälisten rehufirmojen halutuiksi lahjoiksi.
Taidetyyliltään maalaukset ovat moderneja ja romanttisrealistisia, joiden aiheena ovat maaseudun eläimet: lehmät, hevoset, kanat, possut ja lampaat. Taiteilija haluaa kuvata eläinten kauneuden realistisesti tarkalla ja viimeistelyllä otteella, joka tavoittaa myös eläimen anatomian, luonteen ja ilmeet.
Päivi Latvala on toteuttanut pitkäaikaisen unelmansa ja elää tällä hetkellä ammattitaiteilijan elämää maalaistalossa peltojen keskellä. Hänen mottonsa onkin ”Maaseutu takaisin vaikka taulu kerrallaan”.

Louise Charles-Saarikoski (s.1961) on eläin- ja maisemamaalari, joka haluaa vangita maalauksiinsa niin eläimen luonteen kuin käyttäytymisenkin. Maalauksissaan hän haluaa etsiä myös sopivaa tekstuuria ja mielenkiintoisia väriyhdistelmiä siitä, miten luonto meille itsensä esittää. Hänen mielenkiintonsa maisemia kohtaan heräsi, kun hän tarkkaili villieläimiä metsässä. Viettäessään metsässä tunteja kärsivällisesti odotellen eläinten saapumista näkyville, hänellä oli aikaa luonnostella ja ihastua Suomen kauniisiin metsiin ja järviin. Charles-Saarikoski on aina ollut taiteellisesti lahjakas, mutta vasta Suomeen muuton jälkeen hän on alkanut maalata ammattimaisesti. Alun perin Isosta-Britanniasta kotoisin oleva Louise Charles-Saarikoski asuu ja työskentelee Helsingissä.

Lehdistötilaisuus perjantaina 4.8. klo 14 ja
avajaisia vietämme klo 17-19.
Tervetuloa!
Galleria Patinan näyttelyihin on aina vapaa pääsy.

 www.paivilatvala.fi
facebook.com/eläintaiteilija Päivi Latvala
www.louisecharles-saarikoski.com
facebook.com/TaideCharlesSaarikoski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti