maanantai 15. marraskuuta 2021


 Leena Pasanen tavattavissa pe 19.11. klo 16-18
 

Tervetuloa tapaamaan Leena Pasasta perjantaina 19.11. Galleria Patinaan klo 16-18. Pasaselta on juuri ilmestynyt kolmas kirja Daktari Leena – Neljä vuosikymmentä lastenlääkärinä Tansaniassa.

Lastenlääkäri Leena Pasanen lähti työhön Tansaniaan Ilembulan luterilaiseen sairaalaan vuonna 1981. Pesti kesti yli 30 vuotta. Daktari Leena näki työssään paljon, kuten malarian, aliravitsemuksen sekä hivin ja aidsin tuhoisat seuraukset. Mikä sai hänet tarttumaan haasteeseen ja pysymään kasassa, kun potilaita tulvi sairaalaan pahoina malariakausina satamäärin?
 
Työn haasteiden ja vaikeiden olosuhteiden vastapainoksi oli löydettävä tapoja rauhoittua. Daktari Leenan mukaan työssä ja elämässä Tansaniassa parasta ovat olleet ihmiset, joilta hän sai jatkuvasti voimaa jatkaa työtä. Työ antoi Daktari Leenalle myös neljä kasvattilasta, jotka kaikki olivat alkujaan orpoja tai löytölapsia. "En voi muuttaa koko maailmaa, mutta voin ehkä muuttaa yhden ihmisen maailman", hän sanoo.
 
Leena Pasanen on kirjoittanut aiemmin kirjat Daktarin lapset (v. 2000) sekä Noel – Daktarin tarinoita Tansaniasta (v. 2012).
 
Tilaisuudessa on mahdollista ostaa juuri ilmestynyt kirja ja saada siihen kirjailijan signeeraus. Buffetista voi myös ostaa tansanialaista teetä ja pientä syötävää. Buffetin tuotto menee Mufindin alueen lasten koulukenkien hankkimiseen.

Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti